SWITCH Magazine: Edition 2
- Marcus Klasson
- 5 juni
- 2 min läsning
SWITCH släpper den andra utgåvan av sin tidning. en inspirerande och innehållsrik publikation som ger en tydlig överblick över projektets framsteg under de första två och ett halvt åren. Tidningen lyfter fram resultat, metoder och berättelser från projektet, som finansieras av Europeiska unionen genom Horizon Europe. Tidningen lanserades officiellt under RegenerAction i Pollica, ett evenemang inom ramen för SWITCH Marathon, arrangerat av Future Food Institute.

Läs hela tidningen online: https://switchdiet.eu/magazine/
Under rubriken “Actions that Nourish Change” uppmärksammas några av de viktigaste milstolparna i SWITCH-projektet. Här får vi följa hur samhällen, forskare och hubbar i sex europeiska regioner samarbetar för att driva på en rättvis omställning mot hållbara och hälsosamma matvanor. Utgåvan innehåller verktyg som utvecklats av projektets partners, exempel på innovativa deltagarbaserade metoder som fotodagböcker, samt vetenskapliga insikter som kan forma framtidens livsmedelspolitik. Läsaren möter också matnavsledare, röster från engagerade samhällsmedlemmar och berättelser från verkligheten, människor som medverkar till att förändringen sker.
Målet med tidningen är att sprida kunskap på ett lättillgängligt sätt och visa på det innovativa arbetet inom SWITCH-projektet. SWITCH-projektet vill bidra till att ställa om Europas livsmedelssystem i en mer hållbar, rättvis och hälsosam riktning med hjälp av kunskap och innovation. Genom att sprida goda exempel på hållbara matvanor vill projektet skapa förändring i olika delar av Europa där de olika hubbarna är aktiva.
De sex hubbarna finns i:– Rom och Lazio-regionen– Berlin-Brandenburg– Montpellier och Occitanie-regionen– Cagliari och Sardinien– Göteborg och Västra Götalandsregionen– Donostia (San Sebastián) och Baskien.
Under fyra års tid kommer hubbarna tillsammans med sina samarbetspartners arbeta för att utveckla mer miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbara matsystem. Fokus ligger på att stärka både kunskap och medvetenhet, öka tillgången till hållbar och hälsosam mat, och ta fram lösningar genom samverkan.
Genom att omfatta hela livsmedelskedjan – från produktion till konsumtion – vill SWITCH bidra till en bredare förståelse och användning av hållbara matvanor inom EU. Projektet adresserar också utbildningsbehov och frågor om tillgänglighet, för att främja storskalig omställning mot hälsosammare kostmönster i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling.
Läs hela tidningen online: https://switchdiet.eu/magazine/
Comments